cause cold
nostalgia
chills me to the bones
SHOUTS please or die
SHOUTS are VERY recommended.
a little splotch in the universe

Me! :D

Hi. I'm Unichanzzz and I'm a Unicorn!
Nahh, I'm just being delusional here hah!
Gosh I just love myself.
I'm just fucking cute, right? Haha!
Oh my god, not to mention, I'm funny too.
Like, how did I get all these good traits?
Haih I just wish I'll meet someone that resembles me.
Hm no, someone that accepts me unconditionally is better.
Then, I should work hard!
Don't blame me,everyone wants a happy ending of their own.
Follow this unicorn and you might get to shit rainbows too!

Facebook | Myspace | Yahoo | Hotmail
acquaintances

diyana mahashim sarah ismail afiz danial alyafarah zainudin burn! kak senduk! shahira zainul mei xin josephine lee shark! fara amalina rose elida joeyee tai anis shaheera hezrin anuar ekin khallid hidayah azman ila shaari ainchan! elya etiqa Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link
Monday, March 26, 2012 @ 4:36 PM
SPM Result
i got straight A's yo!
haha. sebenarnya malas nak cerita.
tapi tengok orang lain update blog diorang, and cerita pasal result semua, tergerak pulak hati ni. 

so yeah, pada mereka yg lain tu, jangan bersedih.
i mean apa yang korang dapat tu pun rezeki.
so, don't cry okay.
U kan ada. masuk nanti, tebus lah balik :)

Terima kasih kepada Mamaluv and Popo dan my teachers. 
SPM 2011, checked.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
Saturday, March 24, 2012 @ 11:03 PM
just found this pic of TOP. my god, he's so cute.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
Friday, March 16, 2012 @ 2:53 PM
spm results/ jpj
ada jpj, ada result spm.
mana nak pergi?

mama suruh tgk result, sebab katanya once in a lifetime je dapat kumpul dengan kawan sambil ambik result spm.
tadi cott dah call tanya nak confirm datang ke tak for jpj test.
aku confirm je. kalau nama kat atas, buat test tu dulu. kalau nama kat bawah, pergilah sekolah dulu.

damn im scared. for both.
camane kalau result teruk. not that im asking for it. just, camane kalau?
camane kalau fail jpj? dahlah pakcik qti kata aku memandu dgn merbahaya haritu.

aigoo~ 

sekarang hidup tak gembira lah.
banyak benda nak fikir. spm lah, jpj lah, plkn lah, upu lah.
drama dream high 2 pun tinggal 2 episod je lagi. entah dapat ke tak rian bersama dengan yoojin nanti.
takpelah. sabar je lah. we'll see.

Labels: ,

ingin kembali ke pangkal jalan?
Thursday, March 8, 2012 @ 3:50 PM
liaaaaaa~
lia, i read your blog the other day. haha, i get 'ya.
btw, what happened to your facebook? it's gone meh?

Labels: ,

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 2:07 PM
Nine Muses - Intro & News (Dance Practice)



boleh tahan lah choreography dia.
tak macam dulu. dulu hampeh je.
i guess nine muses dah tinggalkan hari hari no playboy dia :P

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
Friday, March 2, 2012 @ 5:26 PM
kamera.
hihi. mama finally bought it. a camera.

GMD! boleh lah kita jalan jalan nanti ambik gambar. 
mama beli jenama canon.
ni ha,


ada jugak warna lain, tapi orang tu orderkan colour ni je. 
kalau dapat colour oren mungkin cantik sikit. yelah, lain sikit.
ni the full series,

 

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 5:22 PM
nenek munah #2
semalam papa ajak makan sup kambing.
dekat kompleks mains.
mama pun ajak nenek sekali.

oleh itu, semua orang pun bersiap-siap.
nenek paling cepat siap.
sekejap je, dia dah keluar bilik dulu.
and since bilik dia sebelah je, aku pun jenguk lah sikit.

pastu nampak dia berjalan, nampak kat tangan dia ada torch light.
aku pun tanya, 'torch light tu nak buat apa nek?'
nenek pun cakap, 'kan katanya nak keluar.'
aku tanya lagi, 'iyelah, tapi torch light tu nak buat apa?'
nenek punya reply, 'entah. manalah tau malam malam ni gelap. jalan nak disuluh-suluh.'

hahahahahahahahahahahaha.
mungkin mata aku terang lagi. dunia ni nampak terang je, walaupun waktu malam.
tapi kelakar pulak tengok nenek nak makan luar siap bawak lampu suluh. sebab nak suluh jalan.
hahahahahahahahahahahaha. memang unexpected.

takpe nek, kereta tu ada lampu besar, nanti kita jalan, tepi jalan tu pun ada lampu jugak nek.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 5:13 PM
mama
kata nak pergi haji, tapi mulut, fuh!

haha, yeah.
tadi naik kereta dengan mama.
balik dari ambik camera from kedai.
and pergi mydin sebab ada jual barang barang haji katanya. tapi satu corner kecik je.

so sampai dekat depan golf heights,
ada terjumpa sorang pakcik naik motor berpakaian baju melayu.
tetibe, mama bagi ayat sentap punya,
'pakcik ni mesti beli kain kat mydin, buruk je rupa.'

hahahahahahahahahaha.
kau mampu? kata kain orang buruk, kata dia beli kat mydin, sesedap hati kau.

mama oh mama, macamlah mydin tu takde kain yg cantik. ada lah. 
pastu, mana kita tau, mungkin pakcik tu taste dia lain sikit dr mama.
-.-" aku taktau apa nak cakap.
mama pun agaknya perasan, apa dia cakap.
terus dia tambah, 'mama ni kang pergi haji, ditampar mulut eh dengan malaikat.'

Labels: ,

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 5:02 PM
nenek munah #1
harini teringat banyak pulak kisah kisah kehidupan seharian nenek dekat rumah.
so, aku sediakan lah satu corner khas untuk nenek tersayang :P

haha, okay,
haritu mama ajak pergi tesco seremban jaya,
ajak nenek sekali, bagi dia ambil angin kan,
seperti biasa mama mesti singgah kedai tudung kat tepi tepi tu.

mama tanya lah pendapat kat aku.
'cantik tak ni? '
'dik, yang ni pulak, cantik tak?'
banyaklah.

then aku pun reply seperti anak yg jujur.
'mama, yang tu tak cantik.'
'mama, yang renda tu tak style'.
'uni rasa yg sana tu lagi cantik'.

out of nowhere,
nenek pandang aku,
'uni, yang aku pakai ni cantik tak?'

oh oh oh. terkesima sekejap bhai.
apa nak cakap?
haha. dengan awkwardnya, aku pun gelak je.
pastu aku reply lah, 'nenek ni~ haha'

Labels: ,

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 4:56 PM
kotornya!
okay. dengar kisah ni.
haha.
tadi keluar dengan mama.
sebelum keluar, ambiklah nasi sikit, buat makan makan dalam kereta.
bila balik rumah, singgah jap beli mee goreng kat kedai.
pastu aku fikir nak online, dah sambil sambil ni, aku pun makan mee goreng satu.
ambik je terus pinggan and sudu yg tadi guna dalam kereta.
and now, dah suapan terakhir masuk mulut,
baru aku perasan.






sudu tu tadi dah terjatuh atas karpet kereta 2 kali :O
hahahahahahahahaha. 
kalau sakit perut lepas ni, dah taulah kenapa :(

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
herstory

January 2010 February 2010 March 2010 April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 September 2011 October 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2013 July 2013 January 2014 July 2014 September 2014 July 2015 October 2015 May 2016 April 2017 September 2017
recent entries

"Tengoklah camne" I really really like you You confuse me Commitments Sakit lah. Comel doh kata-kata seru yang aku gunakan. "Living in sin is the new thing. Yeah, are you in?... Negative nights. Was never a fan of photography, but... Post Konon Inspiring.
LAYOUT BANNER COLORS MINI ICONS