cause cold
nostalgia
chills me to the bones
SHOUTS please or die
SHOUTS are VERY recommended.
a little splotch in the universe

Me! :D

Hi. I'm Unichanzzz and I'm a Unicorn!
Nahh, I'm just being delusional here hah!
Gosh I just love myself.
I'm just fucking cute, right? Haha!
Oh my god, not to mention, I'm funny too.
Like, how did I get all these good traits?
Haih I just wish I'll meet someone that resembles me.
Hm no, someone that accepts me unconditionally is better.
Then, I should work hard!
Don't blame me,everyone wants a happy ending of their own.
Follow this unicorn and you might get to shit rainbows too!

Facebook | Myspace | Yahoo | Hotmail
acquaintances

diyana mahashim sarah ismail afiz danial alyafarah zainudin burn! kak senduk! shahira zainul mei xin josephine lee shark! fara amalina rose elida joeyee tai anis shaheera hezrin anuar ekin khallid hidayah azman ila shaari ainchan! elya etiqa Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link
Friday, February 24, 2012 @ 2:33 AM
first drive.
harini pergi driving class.
YA ALLAH! punya lama aku tunggu untuk turn aku.
last last pakcik yg datang jemput aku kat rumah tu jugak yg ajar aku.
dia pun kesian tengok aku.

bayangkan.
aku datang pukul 8.45 pagi.
pakcik kat pejabat JPJ tu kata turn aku pukul 12 kang.
tak sakit hati menunggu? 
alat alat hiburan takde bawak sekali lah pulak tu.
tup tup. dah tengahari.
kau tau nyah, dah masuk pukul 12 tengahari, still takde sesiapa panggil aku untuk drive. 
WTF?

so encik bahrin yg baru keluar dari bilik KPP tu tengok aku duduk situ tanpa hala tuju.
dia tanya dah belajar ke belum. aku pun jawab belum.
so, dia masuk pejabat. entah apa dia cakap, dia pun ambik je lah tugas untuk ajar aku drive.

fuh. boleh tahan lah pening. 
nak kata susah, senang sebenarnya. pening je lah lebih. tak tahu nak buat mana satu dulu.
oh oh! pakcik bahrin bagi on the road tadi.
cool lah jugak. first day, dah on the road.

jangan dilupakan. jumpa pulak suhaila tadi. 
kitorang borak borak lah jugak.

melalui pengalaman harini, aku perasan budak budak yg ada agent sendiri ni macam lagi cepat. 
layanan pun macam extra special.
since aku daftar kat cott, and mendapat layanan yg tak seberapa manis, boleh tukar ke agent ke? 
i mean dia transfer bayaran cott tu ke agent.
well, aku pun nak macam suhaila boleh on the road banyak banyak kali.
tak payah bayar rm30 sejam.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 2:24 AM
others and us.
check out facebook just now.
saw other friends who just got into a relationship.

went through their pics and stuffs.
and i thought about my own relationship.
i think i need to be more involved in this relationship.
more lovey dovey i guess? no?

haha. i'll try it.
we'll see how everything goes.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 2:20 AM
the melody in me.
i think i wanna start writing lyrics.
i don't really know why.
but today, i feel tempted to write a song of my own.

not gonna write something of 'sarah suka abang hitam' quality.
a better song i will create :)

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
Tuesday, February 14, 2012 @ 5:27 PM
Jay Park - Know Your Name (Dance Practice)



some people are into song's covers. i'm into dance practices.
and i think jay park's dance's choreography are nice.
and that girl he's dancing with is hot!
this makes me feel like dancing :D

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 5:15 PM
misi sekarang.
haha. boleh lah kot.

what i want :

1. belanja GK makan.
- dah buat kira-kira dah, gaji bulan feb cukup nak belanja korang makan :) rm 100 pun takpe.

2. spend more time dgn GMD and Aniq.
- kali ni takkan ignore sesiapa punya. invite lah semua orang. karaoke sama sama. hari GMD eh :)
- nak ngedate. hihi. mama seems like she doesn't really care. dia tau pasal aniq. and she's okay with it.
  mamaluv macam promote aniq tapi lepas tu dia bagi tips utk breakup. macam mana tu? :/

3. keluar jalan-jalan dengan mama.
-these days baru perasan. me and mama have been spending less time together. lain kali, mama ajak uni pergi nilai 3 ke balik kampung ke, uni ikut :) uni jadi handbag mama. nanti uni masuk plkn rindu pulak :P

4.beli satu handbag.
-yeah. taknak pinjam lia punya lagi. imma have one of my own. i was just a kid before this. now, kenalah start bergaya sendiri kan? biarlah murah ke apa. asal ada rupa handbag :) macam mama, beg rm 20 , jam rm 10 pun takpe. asal bergaya :P

5. beli sneakers baru.
-this one nak yg cantik punya. samalah. tak branded pun takpe. asalkan cantik :)

6. beli earphones baru.
- yang ni murah je. asal ada. beli je satu kat sony tu ha. haha. earphones sekarang macam dah menghala pekak sebelah. bunyi kejap ada, kejap takde.

Labels: , ,

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 5:03 PM
it's time.
dah sampai masa kot.
to tell everyone :)

haha. i have a boyfriend dah :P
lepas lah misi cari bf sebelum 18 tu rasanya?
haha. segan pulak.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 5:01 PM
a child within.
so, today masuk bilik aboy.
nak ambik laptop.
since dia curi bawak masuk bilik.
tengok porno kot :P

haha.
anyways.
i found action figures.
that came in a box and you'll have to build it on your own.
i dunno what's the name.
but wow. aboy main lagi benda benda ni? 

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
Friday, February 10, 2012 @ 6:11 PM
no one will know
how should i say this?

hmm.
if you were to read our conversations carefully, you would notice that i wasn't gossiping about you.
i was simply telling her that you were not what she thinks you are.
i was telling her not to think that you were ignoring her.
it's your phone that's a problem. not you.
it's not like you were deliberately ignoring her. 
it's YOUR PHONE that's online, NOT YOU.

and she said she was sad.
so to make things better, i tried to tell her that it's alright.
she was not an only outcast. i am dealing with the same thing.
there was no intention in blaming you. i was actually trying to tell her there's nothing to be sad about. since she was not the only one.

i'm sorry. i guess, it was mostly my fault. fr leaving the sentence incomplete. and left you with a different meaning to what i was actually saying.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
Wednesday, February 8, 2012 @ 10:50 PM
pukul 11.
baru perasan yang harini tak tengok phone langsung!
cool lah.
haha. bangga ni.

tapi, now that i finally realised this, hati ni meronta ronta untuk pergi tengok phone tu.
apalah.
entahlah. tunggu pukul 11 nanti lah.
imma just keep this up until then :)

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 10:48 PM
ahad :)
yay. tak sabar.
ahad depan hangout dgn GMD.
nak karaoke habis habisan.
lagu jepun korea bigbang gerenti keluar.

harap harap diorang tak bantai tekan butang skip waktu den tengah nyanyi.
sumpah kecewa lah korang. ada ke korang skip lagu den!

tade lah tade lah. tak emo lah :D

oh, pastu katanya nak tengok cerita Azura tu.
best ke? boleh dapat feel yg sama dgn cerita lama ke?
entahlah. tengok je lah kan. since peah tersayang teringin. HAHA.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 10:43 PM
kerani?
hari semalam mama kata cik Dah datang.
cik Dah offer kerja jadi kerani. kat bank dia.
dia kata gaji rm900 and dia boleh tolong jemput pergi kerja bersama sama.
tapi katanya, lepas tolak sosko, ke, sokso, ntah apa dia sebut, gaji jadi rm700 je.
pastu kadang kadang on weekends kena kerja jugak.
outstation pulak tu.

huih! tu dah macam kerja betul. den tunggu result spm lagi kot.
tgh nak hidup bergembira je.
i guess not lah. takde sape dalam dunia ni nak susahkan diri kan ?
same goes for me.

Labels: ,

ingin kembali ke pangkal jalan?
@ 10:39 PM
berita hampa.
haha. bukan main semalam.
nampak mamat bertatu datang ambik lesen kat cott.
sumpah cool.
siap text rakan rakan nak bgtau penemuan ni.

namun,

waktu balik...
dapat tgk dengan lebih dekat mamat tu.
rupanya bukan bertatu.
dia cuma ada luka yg dah kering.
cehh. hampa sungguh.

Labels:

ingin kembali ke pangkal jalan?
Thursday, February 2, 2012 @ 9:44 PM
tadika.
mama suruh kerja kat tadika murni.
kerja cuci taik budak kecik. 
mama kata gaji dia rm1000.
mama tetiba suruh cari kerja sebab dia dapat tahu yang eden ni ha menganggur sampai bulan 9 kang.
mama kata dia boleh hantarkan pergi kerja sebab tadika tu otw to skkgv.

patut ke? dapat duit. tapi aku tak suka budak budak.
sangat sangat tak suka kot.
haih.

Labels: ,

ingin kembali ke pangkal jalan?
herstory

January 2010 February 2010 March 2010 April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 September 2011 October 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2013 July 2013 January 2014 July 2014 September 2014 July 2015 October 2015 May 2016 April 2017 September 2017
recent entries

"Tengoklah camne" I really really like you You confuse me Commitments Sakit lah. Comel doh kata-kata seru yang aku gunakan. "Living in sin is the new thing. Yeah, are you in?... Negative nights. Was never a fan of photography, but... Post Konon Inspiring.
LAYOUT BANNER COLORS MINI ICONS